Matter Meppel, uw officiële Dacia dealer

Dacia is een onderdeel van de Renault-groep, die wereldwijd in ruim veertig landen actief is. Bij Dacia bent u er zeker van dat het accent ligt op de ontwikkeling en productie van moderne, sterke, zuinige en betaalbare auto's.

Geschiedenis van Dacia

In 2005 kwam Dacia op de Nederlandse markt met de Logan sedan. Vanaf de introductie van de Logan MCV in 2007 is ieder jaar een nieuw model aan het gamma toegevoegd: Sandero in 2008, Sandero Stepway in 2009 en de Duster in 2010. In 2012 werd de Lodgy, een MPV met 5 of 7 zitplaatsen geïntroduceerd. Met een Dacia plukt u de vruchten van de kennis en ervaring binnen de Renault-groep. Zo bent u zeker van een kwalitatief hoogstaande auto.

Officiële Dacia dealer

Autobedrijf Matter is Officieel Daciadealer waardoor wij met alle kennis en vaardigheden uw auto zo goed mogelijk personaliseren en onderhouden volgens de richtlijnen van Dacia.

Officiële Renault en Dacia dealer Matter Meppel

      Dacia feiten

  • De naam is afgeleid van Dacië, destijds de naam van het gebied dat in de oudheid ongeveer het huidige Roemenië omvatte. 
  • In 1999 wordt het merk Dacia onderdeel van de Renault Groep.
  • Dacia veroverde in 2010, in één jaar tijd 350.000 nieuwe klanten en de fabriek in het Roemeense Pitesti draait op volle toeren.
  • Sinds 2012 wordt het nieuwe model Lodgy in Tanger (Marokko) in een gloednieuwe zero-emission fabriek geassembleerd.